Audrey'nin Yeşil Çaylı Kremi

 

Güzelliğiyle bugün bile herkesin "Vay be! Ne kadınmış" dediği, Audrey Hepburn’ü hep şık stili, zarafeti ve hüzünlü güzelliğiyle tanıdık. Onu bu denli özel yapan şey, oyunculuktaki yeteneği dışında masum güzelliği, doğallığı ve elbette insanlara karşı olan sevgi dolu tutumuydu. Bu doğal güzelliğini yeşil çaya borçlu olduğunu biliyor muydunuz? İşte Audrey'nin güzelliğinin sırrı, Audrey'nin yeşil çaylı kreminin hazırlanışı: 

1 çay kaşığı beyaz kamelya yağı

1 çay kaşığı kuşburnu tohumu yağı

1 çay kaşığı jojoba yağı

1 çay kaşığı akşam çuha çiçeği 
yağı

1 çay kaşığı sarı kantaron tomurcuğu

¼ çay kaşığı narenciye tohumu özü(greyfurt tavsiye edilir)

1 çay kaşığı deve dikeni tohumu özü

3 yemek kaşığı shea yağı

2 poşet çay sencha

350gr tofu

4 yemek kaşığı aloe vera jeli

1 çay kaşığı keten tohumu yağı

16 damla lavanta yağı

1.Beyaz kamelya, kuşburnu, jojoba, çuha çiçeği, sarı kantaron, narenciye, deve dikeni ve shea yağını küçük temiz bir uzun saplı tencereye dökün. Çay poşetlerinide ekleyip hafif ısıda ısıtın. 

2. Shea yağı erimeye başladıkça yağlarla bütünleşecek. Çay poşetlerini kaşıkla bastırınki ısınan yağlara olabildiğince çay karışsın. Karışım kaynamaya yaklaştıysa yada shea yağı tamamen eridiyse ısıyı kapatıp karışımın soğumasını bekleyin ve yeniden çay poşetlerine baskı yapın. Rengi açık sarı-yeşil olmalıdır.

3.Tofuyu miksere koyun ve çay karışmını içine ekleyin. Kremsi ve yumuşak olana kadar mikserde iyice karıştırın. Daha sonar aloe vera jelini, keten tohumu yağını ve lavanta yağınıda karışıma katın. Bunun sonunda krem açık yulaf unu renginde olmalıdır. 

4.Nemlendiriciyi temiz cam şişelere yada kavanozlara koyun. Kullanılmadığı sürede buzdolabı ya da serin bir ortamda muhafaza edin.

Ay Audrey kız, hepimiz bir güzeliz, bir özeliz sorma gitsin.


Yorum bırak

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce onaylanacaktır.